Demontering af en Dinosaur

Misty’s kranie

Den 23. oktober organiserede konserveringsenheden en ‘Dino nedtagning-event’, hvor publikum som noget helt specielt kunne opleve konserveringsarbejde “in action”.

’Misty’ har været udstillet på museet siden 2014. Skelettet er 17 meter langt og består af 315 knogler, hvoraf de størstedelen er ægte, mens en mindre del er kopier støbt i plastik. Begivenheden var en fantastisk mulighed for at formidle vores arbejde, og samtidig dokumentere skelettet ned i alle detaljer, som forberedelse til at flytte skelettet til det kommende nye udstillingsareal.

Klik venligst her for at læse dette indlæg på dansk.

Konservatorer Nicole Feldman og Anastasia van Gaver demonterer det højre forben

Vores samlingsmedarbejde med ekspertise i dinosaurer, Bent Lindow, hjalp med en etiketteringsguide, så alle knogler blev registreret med korrekt placering, især højre-venstre orientering, samtidig med at processen blev fotodokumenteret: dette vil være en stor hjælp når skelettet skal remonteres om to års tid.

Arbejdet med at demontere knoglerne gav os en indgående forståelse af hvordan de enkelte knogler var fæstnet til metalskelettet på forskellige måder, og hvordan metalskelettet var opbygget. Det blev hurtigt klart for os, at det nuværende metalskelet må erstattes, både for at skåne knoglerne mod fysisk overlast, og for at opnå et mere diskret visuelt udtryk, med et mindre dominerende metalskelet.

Selvom hele skelettet blev støvsuget, var det tydeligt at yderligere afrensning er påkrævet. Knoglerne vil derfor blive renset med et skånsomt opløsningsmiddel, for at fjerne den af indlejrede snavs der har fæstnet sig gennem otte års udstilling. Først herefter kan vi stabilisere de revnedannelser, der også er opstået. Kommende blogopslag vil følge denne konserveringsproces, så følg bloggen hvis du vil vide mere!

Misty med konservatorer Abdi Hedayat, Anastasia van Gaver, Nicole Feldman, Zina Fihl og Bethany Palumbo

Leave a Reply

Blog at WordPress.com.

da_DKDansk
%d bloggers like this: